ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

“Αλλαγή κι απάνω τούρλα”

1982

Η όγδοη επιθεώρηση του “Ελεύθερου θεάτρου” και η όγδοη συνεργασία του συνθέτη με την ομάδα, μια συνεργασία που θα συνεχιστεί για 11 επιθεωρήσεις του θιάσου (1973-1986). Ανέβηκε στο «Θέατρο Βέμπο» τον χειμώνα του 1982.

Το ”Ελεύθερο Θέατρο” που μετονομάστηκε ”Ελεύθερη Σκηνή”, είχε δημιουργηθεί μέσα στη δικτατορία από μια ομάδα νέων ηθοποιών αποτελούμενη από τους: Σταμάτη Φασουλή, Άννα Παναγιωτοπούλου, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Σαμπάνη, Υβόνη Μαλτέζου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Νίκο Σκυλοδήμο, Μίμη Χρυσομάλλη, Νένα Μεντή, Σταύρο Μερμήγκη, και πολλούς άλλους. Οι παραστάσεις τους -κυρίως επιθεωρήσεις- άλλαξαν τα δεδομένα στα θεατρικά πράγματα της εποχής και έφεραν φρεσκάδα και αμφισβήτηση στο τότε θεατρικό κατεστημένο.

Ο Λουκιανός υπήρξε βασικός συνεργάτης και συντελεστής της επιτυχίας τους μιας και είχε γράψει την μουσική, σε όλες σχεδόν, τις επιθεωρήσεις τους.

Το 1984 κυκλοφορεί ο δίσκος “Πάμε μαέστρο” που περιέχει τη μουσική και τα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης για τις δέκα επιθεωρήσεις του “Ελεύθερου Θέατρου”-“Ελεύθερης Σκηνής”.

“Αλλαγή κι απάνω τούρλα”

Συντελεστές

Κείμενα: Άννα Παναγιωτοπούλου, Σταμάτης Φασουλής, Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά-κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Χορογραφίες: Γιάννης Φλερύ
Μουσική-μουσική επιμέλεια: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Ο σύνδεσμος στο spotify