ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

“…και συ χτενίζεσαι”

1973

Η πρώτη επιθεώρηση του “Ελεύθερου θεάτρου” και η πρώτη συνεργασία του συνθέτη με την ομάδα, μια συνεργασία που θα συνεχιστεί για τις επόμενες 11 επιθεωρήσεις του θιάσου (1973-1986). Ανέβηκε στο Άλσος Παγκρατίου το καλοκαίρι του 1973.

Το ”Ελεύθερο Θέατρο” που μετονομάστηκε ”Ελεύθερη Σκηνή”, είχε δημιουργηθεί μέσα στη δικτατορία από μια ομάδα νέων ηθοποιών αποτελούμενη από τους: Σταμάτη Φασουλή, Άννα Παναγιωτοπούλου, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Σαμπάνη, Υβόνη Μαλτέζου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Νίκο Σκυλοδήμο, Μίμη Χρυσομάλλη, Νένα Μεντή, Σταύρο Μερμήγκη, και πολλούς άλλους. Οι παραστάσεις τους -κυρίως επιθεωρήσεις- άλλαξαν τα δεδομένα στα θεατρικά πράγματα της εποχής και έφεραν φρεσκάδα και αμφισβήτηση στο τότε θεατρικό κατεστημένο.

Ο Λουκιανός υπήρξε βασικός συνεργάτης και συντελεστής της επιτυχίας τους μιας και είχε γράψει την μουσική, σε όλες σχεδόν, τις επιθεωρήσεις τους.

Το 1984 κυκλοφορεί ο δίσκος “Πάμε μαέστρο” που περιέχει τη μουσική και τα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης για τις δέκα επιθεωρήσεις του “Ελεύθερου Θέατρου”-“Ελεύθερης Σκηνής”.

“…και συ χτενίζεσαι”

Συντελεστές

Κείμενα: Μποστ, Κώστας Μουρσελάς, Γιώργος Σκούρτης και η ομάδα του “Ελεύθερου Θεάτρου”
Σκηνοθεσία: η ομάδα του “Ελεύθερου Θεάτρου”
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Σκηνικά-κοστούμια-αφίσα: Χρόνης Μπότσογλου
Χορογραφίες: Λεωνίδα ντε Πιάν
Διαμόρφωση χώρου, πρόγραμμα: Γιώργος Τριανταφύλλου, Χρόνης Μπότσογλου

Ο σύνδεσμος στο spotify