ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

“Φίνο Ριριλίνο”

1986

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γράφει μουσική για το θεατρικό έργο για παιδιά του Κώστα Λιάκουρη που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία από το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι. (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, Παιδική σκηνή) στο κινηματοθέατρο «Παλλάδιον» αλλά και σε περιοδεία σε α’ πανελλήνια παρουσίαση (1986). Η πρεμιέρα του έργου έγινε την 1 Φεβρουαρίου 1986 και το παρακολούθησαν συνολικά 21.943 θεατές.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Καλειδόσκοπιο» τον Δεκέμβριο του 2019 με ένθετο το cd με τα τραγούδια της παράστασης:
«…’Εχουμε, λοιπόν, στα χέρια μας ένα βιβλίο-CD, που δεν μπορείς να το προσπεράσεις εύκολα. Σε εποχές που πολλοί γκρινιάζουν για τις θεατρικές παραγωγές και τις άπειρες παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρόνο για παιδιά, πολλές αμφιβόλου αισθητικής και ποιότητας, έρχεται ο “Φίνο Ριριλίνο” να υπενθυμίσει πόσο μαγικό μπορεί να είναι το παιδικό θέατρο.
Και μαζί με αυτόν, έρχεται και ο Κηλαηδόνης, κλείνει το μάτι στους μικρούς του ακροατές και τους εισάγει με τρόπο μοναδικό στο τεράστιο έργο του. Θεωρώ τα σημερινά παιδία πολύ τυχερά που έχουν τη δυνατότητα μέσα από το “Φίνο Ριριλίνο” να ακούσουν τη χαρακτηριστική φωνή του και να διασκεδάσουν με τη μουσική του, όπως ακριβώς έκαναν δεκαετίες πριν οι γονείς τους, ενώ παράλληλα μπορούν να απολαύσουν μια αστεία, αλλά στο βάθος της πολύ σοβαρή ιστορία, όπως αυτή του Φίνου και της Μπέλας. Οπως θεωρώ τυχερούς και τους πλέον ενήλικες, που αγάπησαν τον Λουκιανό όταν ηταν παιδιά μέσα από τα ακούσματα των γονιών τους και μπορούν τώρα να κρατήσουν στα χέρια τους μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση, που αποτελεί κομμάτι της παιδικής τους ηλικίας.»
Πηγή: https://kaleidoscope.gr/el/blog/-12-2020-b1671.html?fbclid=IwAR0qRSK_oRUrjSft29sQapa3UD9A36SvmvzMrcsFU0mwhlt8d1wSmLCE-Rc

“Φίνο Ριριλίνο”

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαντζόπουλος
Σκηνικά: Θανάσης Τζάτσος
Κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Χορογραφίες: Έρση Σειρλή

Διανομή
Μαντάμ Φουφού: Βιολέτα Λάμπρου
Μπέλλα ποντικούλα: Λιζολέττα Σιάνου
Φίνο Ριριλίνο: Κώστας Παληός
Μούργος ο αρχηγός: Γιάννης Τάτσης
Ήλιος: Δημήτρης Μποχτής
Ρίκο κλόουν: Γιάννης Θωμάς
Μπόγιας: Στάθης Σαμαρτζής
Τα πόδια του Μπόγια: Δημήτρης Μποχτής