ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος

1997

Ο Λουκιανός επιμελείται την μουσική και για τις δύο εκδοχές του Ροβήρου Μανθούλη:

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ “Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος” (ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (F.I.P.A.) του Μπιαρίτζ), αποτελεί μία ιστορική καταγραφή των γεγονότων του εμφυλίου που περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από το συνεργείο του Δημοκρατικού Στρατού, από το BBC και από αρχεία των χωρών και των δυο αντίπαλων στρατοπέδων.

Η εξάωρη εκδοχή με τίτλο “Βίοι Παράλληλοι του Εμφυλίου” (ετήσιο βραβείο καλύτερης εκπομπής πληροφόρησης στην Ελλάδα, 1997). Στα έξι ωριαία επεισόδια καταγράφονται οι μαρτυρίες 17 προσώπων που έζησαν ή μελέτησαν την περίοδο του εμφυλίου.

Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος

Συντελεστές

Σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μωριάτη και Πάνο Καραμπίνη
Σενάριο: Ροβήρος Μανθούλης
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Αποσπάσματα από το φιλμ του Δημοκρατικού Στρατού “Η Αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας” των Μάνου Ζαχαρία και Γιώργου Σεβαστίκογλου
Documentalistes: Joan Yoshiwara (Washington), Antonio Cecchi (Ρώμη), Pavlos Pavlidis (Λονδίνο), Πάνος Καραμπίνης (Γαλλία, Ελλάδα)
Παραγωγή: NET / ARTE / YGREC Productions, Paris, με την υποστήριξη του EURIMAGES, του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού