1977

Ο Γάμος

Ο Λουκιανός και η Άννα παντρεύτηκαν στις 5 Μαΐου 1977. Η Άννα λέει για τον γάμο τους στο βιβλίο της “Το Θεσσαλικό μου θέατρο”:
«Ο γάμος μας έγινε στις 5 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, στα Αμπελάκια.
Ήταν ένας πολύ ωραίος και χαρούμενος γάμος, ο γάμος μας. Έγινε μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο, έξω από το χωριό, και μετά γυρίσαμε στο χωριό με τα πόδια. Ο κόσμος μας πετούσε λουλούδια από τα μπαλκόνια και μας ευχόταν “σιδεροκέφαλοι”, δηλαδή καλοστεριωμένοι. Το τραπέζι έγινε στην πλατεία, στο καφενείο του Δανιήλ, και το γλέντι κράτησε μέχρι το βράδυ. Το γάμο μας, θυμάμαι, από παράλειψη, ποτέ δεν τον δηλώσαμε στο ληξιαρχείο της Λάρισας, έμεινε μόνο στο βιβλίο της εκκλησίας στα Αμπελάκια. Γι’ αυτό είναι ένας γάμος του Θεού και όχι των εντύπων.
Ήμουν 3 μηνών έγκυος.»

Ο Γάμος Γαμήλεια οικογενειακή φωτογραφία

Η γέννηση της Γιασεμί

Το 1977 γεννήθηκε και η πρώτη κόρη του Λουκιανού και της Άννας, η Γιασεμί. Η Άννα λέει πάλι από το βιβλίο της:
«Και έφτασε η 28η Οκτωβρίου του ’77. Ήμασταν στη Λάρισα μετά την παρέλαση, καθίσαμε σ’ ένα τσιπουράδικο, κατά τη συνήθεια των Λαρισαίων, στην Πλατεία των “Ανακτόρων”, έτσι τη λέγαμε τότε, κοντά στο Δημοτικό Ωδείο. Εκεί αισθάνθηκα τους πρώτους πόνους της γέννας. Ο Λουκιανός, ο γαμπρός μου ο Θάνος και η αδελφή μου η Λίλιαν με πήγαν στην κλινική του Παπαστεργίου. Άργησα όμως να γεννήσω. Γέννησα ύστερα από τρείς μέρες, στη μία και πέντε το μεσημέρι, στις 31 Οκτωβρίου. Πόνεσα πολύ αυτές τις τρείς μέρες, αλλά χαλάλι, γιατί γεννήθηκε το Γιασεμάκι μου.»

Η γέννηση της Γιασεμί Η Γιασεμί μωρό (Μάρτιος 1978)