ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η πρώτη συναυλία στο Λυκαβηττό

1982

Τετάρτη 28 Ιουλίου 1982.

Η πρώτη συναυλία του Λουκιανού στον Λυκαβηττό. Στη συνέχεια ο Λουκιανός έκανε άλλες έξι συναυλίες εκεί ως την τελευταία που έγινε τον Σεπτέμβρη του 2002 με τίτλο «Cocktail Party».
Μαζεύτηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι. Γέμισαν όλο τον χώρο, τις κερκίδες, την αλάνα, τα βραχάκια, καθόταν ανάμεσα στον Λουκιανό και την ορχήστρα.

Ο Λουκιανός περιγράφει: «Αφού γέμισε ο Λυκαβηττός και είχε μείνει άλλος ένας “Λυκαβηττός” απ’ έξω, ήρθαν οι μπάτσοι και μου λένε «Φωνάζουν απ’ έξω να μπούνε μέσα, να μπούνε;» Λέω «Να μπούνε, αφού δεν έχει άλλα εισιτήρια, να μπούνε». Ήρθαν και κάτσανε κάτω. Ο πρώτος θεατής είχε έρθει στα πόδια μου, μόνο πάνω μου δεν καθότανε. Ο Λυκαβηττός χωράει γύρω στις 3500 χιλιάδες με εισιτήρια, πρέπει να μπήκαν 5.000, 5.500, 6.000, γύρω γύρω, παντού. Υπάρχουν κάτι πλάνα από πάνω, που δεν καταλαβαίνεις πού είναι αυτοί που παίζουνε και πού είναι οι θεατές…».

Με αφορμή αυτή τη συναυλία ο Λουκιανός έγραψε το τραγούδι  «Τετάρτη 28 Ιουλίου» που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο του “Χαμηλή πτήση” (1982).

Ο Λουκιανός για να ευχαριστήσει όλο αυτόν τον κόσμο σκέφτηκε να κάνει ένα πάρτι σ’ ένα μεγάλο χώρο. Έτσι προέκυψε η ιδέα για το “Πάρτυ στη Βουλιαγμένη” που έγινε το επόμενο καλοκαίρι (1983).

Η πρώτη συναυλία στο Λυκαβηττό Η αφίσα της συναυλίας

Συντελεστές

Λουκιανός Κηλαηδόνης, πιάνο, τραγούδι

Αφροδίτη Μάνου, τραγούδι

Σωτήρης Γεωργάκης, κιθάρα

Γιώργος Ζηκογιάννης, μπάσο

Τόλης Πιπεράς, ντραμς

Γιάννης Βάμβουρας, σχεδιασμός αφίσας